WordPress Site Hızlandırma
Hız optimizasyonu ile yüksek Core Web Vitals puanları elde ederek, kullanıcı deneyimindeki iyileştirmeleri gösterir ve sitenizin Google sıralamalarında önemli bir etkiye sahip olur.
Hızlı yüklenen siteler, Google ve diğer arama motorları tarafından daha iyi değerlendirilir, bu sayede sıralamalarda yükselerek daha fazla organik trafik çeker.
Hız optimizasyonu sayesinde, ziyaretçiler sitenizde daha uzun süre kalır ve daha fazla sayfa keşfeder, bu da dönüşüm oranlarınızı önemli ölçüde artırır.
Başarılı WordPress Hız Optimizasyonu
100
Hızlı ve uyumlu bir web sitesi, SEO başarısı, düşük hemen çıkma oranı ve daha fazla dönüşüm için hayati öneme sahiptir.
WordPress Site Hızlandırma Hakkında
Web sitelerinin hızlarını ölçmek için Pagespeed ve GTmetrix gibi online araçlar kullanılabilir. Bu araçlar sayesinde web sitenizin performansı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bu araçlar, web sitenizin hızını ölçerken birçok farklı faktörü göz önünde bulundurarak size ayrıntılı bir rapor sunar.
WordPress sitelerin yavaş olma sebepleri arasında optimize edilmeden yüklenen büyük resim ve video dosyaları, gereksiz eklentilerin kullanımı, kötü barındırma hizmeti, düzenli olarak temizlenmeyen veritabanı ve önbellek dosyaları, yanlış yapılandırılmış tema dosyaları ve güncellemelerin atlanması yer alabilir.
Fakat siz her şeyi doğru yapsanız da, eğer yazılımcınız temayı doğru seçilmediyse, altyapıyı temiz kod yapısına sahip bir şekilde kuramadı ise hızlı bir siteye sahip olamayabilirsiniz.Bu nedenle, web siteniz için yeterli bütçe ayırmak, uzun vadede hem zamanınızı hem de paranızı kazandıracaktır.
WordPress sitelerin performansını arttırmak için kullanabileceğiniz birçok optimizasyon eklentisi mevcut. İşte “başlıca” WordPress site hızlandırma eklentileri:
- WP Rocket
- Litespeed Cache
- W3 Total Cache
- PerfMatters
- Smush